Sahranjen legendarni pjevač Marinko Rokvić - BIGportal.ba
Ex Yu

Sahranjen legendarni pjevač Marinko Rokvić

Pjevač narodne muzike Marinko Rokvić sahranjen je danas na Bežanijskom groblju u prisustvu velikog broja poštovalaca, a posljednju počast legendarnom pjevaču došao je da oda i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Danas u crkvi Sv. Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju održava se sahrana pevaču Marinku Rokviću koji je preminuo 6. novembra, nakon borbe sa opakom bolešću.

Sahrana Marinka Rokvića
Sahrana Marinka Rokvića

Porodica, prijatelji i kolege okupili su se kako bi pokojnom Marinku odali poslednju počast.

Marinko Rokvić sahrana Bežanijsko groblje

Među poznatima koji su došli na sahranu su i: Milena Plavšić, Nenad Knežević Knez, Nada Topčagić.

Topčagićeva je godinama bila u svađi sa Marinkom Rokvićem, zbog čega sada žali.

Sahrana Marinka Rokvića
Sahrana Marinka Rokvića

Ona je došla na sahranu u suzama i glasni izgovorila: “Oprosti mi moj Marinko”.

Podsetimo, Marinko je preminuo od posledica duge i teške bolesti, a njegova želja bila je da se o tome ne komentariše u javnosti, što su oni i ispoštovali. Njegova supruga Slavica je sve vreme bila pored pevača, sve do poslednjeg dana.

Sahrana Marinka Rokvića
Sahrana Marinka Rokvića

Marinko rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi.PROČITAJTE I:

Marinko je voleo da peva i da svira pesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su bili samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je voleo i da trenira fudbal.

Iza njega je ostao veliki broj hitova: Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Polomio vetar grane, Da volim drugu ne mogu, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj…

red Crkve Svetog Apostola Tome na Bežanijskom groblju čekao u redu sa ostalim građanima, noseći u ruci vijenac bijelog cvijeća, na kome piše “Od porodice Vučić”, prenosi Tanjug.

Sahrani prisustvuje veliki broj veliki ličnosti iz kulturnog, javnog života, među kojima i predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Od Rokvića se opraštaju i brojne kolege muzičari.

Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra u Beogradu, u 68. godini. Rođen je 27. januara 1954. godine u Koluniću, kod Bosanskog Petrovca. Prvu ploču snimio je 1974. godine.

Jedan od hitova koji su mu obilježili karijeru bio je “Zanela me svetla velikoga grada”, nakon koga su došli “Snegovi beli opet veju” i “Da volim drugu ne mogu”.

Blic.rs

Danas objavljeno

Ne pijem godinama a u kockarnicu u životu nisam ušao!

Vanja A

Vesna Zmijanac: Oni s kojima sam se poklapala bili su tuđi

Vanja A

Jelena Karleuša pored pjevanja pokreće novi biznis?!

Vanja A

Ostavite komentar