Sahranjen Ivan Tasovac, ispraćaju prisustvovao i Aleksandar Vučić! - BIGportal.ba
Ex Yu

Sahranjen Ivan Tasovac, ispraćaju prisustvovao i Aleksandar Vučić!

Sahrana bivšeg ministra kulture i dugogodišnjeg direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca bila je u 14 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Sahranjen Ivan Tasovac, ispraćaju prisustvovao i Aleksandar Vučić!

– Uvijek je smrt nezvani neprijatelj i uvijek je iznenađenje. Nema čovjeka koji se rodio, a da neće umrijeti. I nema čovjeka koji ne smatra smrt svojim najvećim neprijateljem. Zato, osnovno pitanje za svakog čovjeka nije to ko je bio i šta je imao i koliko je postigao, nego postoji li iza groba išta.


Foto: Kurir

– Ja znam da Ivan koji je pozvan u naručje Božije zna. Sve ono za čim je Ivan tragao ja sam siguran da mu je postalo jasno. Umjetnost koja prevazilazi svaku vrstu logike nije ništa drugo nego traganje za smislom – rekao je patrijarh Porfirije opraštajući se od Tasovca, zamolivši sve da se mole za njega.

Povorka se od kapele lagano uputila ka Ivanovoj večnoj kući. Patrijarh Porfirije je održao mali pomen, a onda se dirljivim rečima oprostio od pokojnika.

Ivan Tasovac, sahrana
FOTO: NIKOLA ANĐIĆ

Suprugu Ivana Tasovca je držao pod ruku njen dever, Toma.

Među prisutnima je i Jagoš Marković, poznati režiser, a da se oprostio od velikog umetnika stigla je i udovica Zorana Đinđića.Brojni ljudi iz sveta umetnosti se opraštaju od čoveka koji je mnogo uradio za kulturu ove zemlje, a prisutni su i Aja Jung, Dragan Bjelogrlić, Bule Goncić, Milan Kalinić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je došao da se oprosti od velikog umetnika.

sahrana, Ivan Tasovac
FOTO: KURIR

Od poznatih koji su došli da odaju počast Ivanu Tasovcu su i Zoran Babić, Veljko Kuzmančević, bivša supruga Aleksandra Vučića, Ksenija kao i Maja Gojković.

Ivan TasovacFOTO: MARINA LOPIČIĆSmrt velikog pijaniste izazvala je lavinu emocija među svima, a poruke saučešća i podrške stižu Tasinoj porodici sa svih strana od najvećih muzičkih do najvećih političkih i diplomatskih imena iz celog sveta.(Kurir.rs)

Danas objavljeno

Ženi se Sloba Radanović!

Vanja A

Goca Šaulić otkrila detalje suđenja: Bilo je mučno

Vanja A

Aki Rahimovski biće sahranjen u Zagrebu!

Vanja A

Ostavite komentar