Sahranjen Ivan Bekjarev u Aleji zaslužnih građana: Svetlana Bojković održala potresan govor - BIGportal.ba
Ex Yu

Sahranjen Ivan Bekjarev u Aleji zaslužnih građana: Svetlana Bojković održala potresan govor

Bard srpskog glumišta i profesor Ivan Bekajrev, koji je preminuo u 75. godini od posledica korona virusa, sahranjen je na Novom groblju u Beogradu. Kovčeg je položen u Aleji zaslužnih građana. Kako i dolikuje doajenu pozorišta, filma i televizije, ispratili su ga prijatelji, kolege, bivši studenti, supruga Mikica i sin Vanja. Među prvima je došao nekadašnji…

Bard srpskog glumišta i profesor Ivan Bekajrev, koji je preminuo u 75. godini od posledica korona virusa, sahranjen je na Novom groblju u Beogradu. Kovčeg je položen u Aleji zaslužnih građana. Kako i dolikuje doajenu pozorišta, filma i televizije, ispratili su ga prijatelji, kolege, bivši studenti, supruga Mikica i sin Vanja. Među prvima je došao nekadašnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, a malo potom i Zoran Đorđević, Tamara Vučković, Ceca Bojković, Saša Joksimović, Iva Štrljić i mnogi drugi.

Kovčeg u kapeli bio je prekriven belim ružama, a crno-bela fotografija je bila izložena, u koju je dugo gledala uplakana udovica Mikica. Supruga proslavljenog glumca stajala pored kovčega s posmrtnim ostacima svog supruga, gde je primala saučešća i reči utehe.

Njegovi studenti su se pojavili sa crvenom ružom u rukama, Iva Štrljić i Saša Joksimović. Ivan je sahranjen u Aleji zaslužnih građana u delu gde je grobnica i slikara Vladimira VeličkovićaSvetlana Ceca Bojković se od kolege i prijatelja oprostila veoma potresnim rečima.

– Ivan, čovek nesalomive životne energije, radoznao, vredan, svetski putnik, hedonista u svakom smislu, prijatelj. Sjajan glumac, divan partner, voljen od svojih studenata, voljen od prijatelja. Teško mi je da prihvatim da se ugasio jedan tako bogat život – rekla je Svetlana, navodi “Kurir”.

Ivan Bekjarev ostaće upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu i po mnogobrojnim ulogama na filmu i televiziji. Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – ulogama Stevana Kurčubića u “Boljem životu” i Boška Despotovića u “Srećnim ljudima”.

Foto: ATA images

Izvor: Hellomagazin

Danas objavljeno

Pjevačica u drugom planu: Oni su sinoć ukrali slavu Ani Nikolić

Zeljka

Željko Joksimović oduševio publiku u Opatiji

Zeljka

Hrvatska glumica u najmanjem bikiniju svih vremena

Zeljka

Ostavite komentar