Sada možete prijavili probleme sa Instagramom tako što ćete protresti telefon - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Sada možete prijavili probleme sa Instagramom tako što ćete protresti telefon

Instagram, u vlasništvu kommpanije Meta je verovatno jedna od najgorih društvenih mreža koje trenutno postoje.

Jer se (zajedno sa drugom Metinom društvenom mrežom, Fejsbukom) suočavala sa skandalom za skandalom u poslednjih nekoliko meseci. Iako kompanija ne čini mnogo da se pozabavi bezbrojnim kampanjama za mentalno zdravlje i dezinformacijama koje haraju platformom, postoji nova funkcija koja je prilično interesantna i odvući će vam pažnju sa ovih prethodnih.

Šef Instagrama Adam Moseri podelio je video koji ističe dve nove funkcije. Prvo, iOS aplikacija (a uskoro i verzija za Android) sada ima mogućnost uklanjanja pojedinačnih fotografija iz karusel galerije. Drugo, i definitivno zabavnije, je nova funkcija „Rage Shake“ koja dolazi i na iOS i Android. Kada protresete telefon, Instagram otvara dijalog sa dugmetom za prijavljivanje problema sa aplikacijom. Takođe možete da isključite Rage Shake iz istog dijaloga, u slučaju da ga slučajno aktivirate prečesto.

Sada možete prijavili probleme sa Instagramom tako što ćete protresti telefon

Uvek je zabavno kada mobilne aplikacije ili operativni sistemi dodaju funkcionalnost za protresanje uređaja, mada ta praksa nije previše uobičajena – verovatno zato što se ne otkrije dok neko zaista ne protrese svoj telefon. iPhone uređaji mogu da ponište najnoviju tekstualnu radnju protresanjem telefona, ali pošto taj gest ne voli svi, Apple je predstavio novi metod aktivacije sa izdavanjem iOS-a 13 2019. godine.

U drugim vestima o Instagramu, Meta je danas objavila da se samostalna Instagram aplikacija za razmenu poruka, Threads, gasi. Aplikacija je naizgled inspirisana odvajanjem aplikacija Facebook i Facebook Messenger, ali Threads se uglavnom fokusirao na sadržaj kamere. Threads nikada nisu široko prihvaćeni — Android aplikacija postoji od 2019. godine i ima manje od 10 miliona instalacija, u poređenju sa preko 1 milijardu instalacija za glavnu Instagram aplikaciju.

Benchmark.

Danas objavljeno

Trend se nastavlja, i Xiaomi 12T Pro će doći sa senzorom kamere od 200 MP

Vanja A

Evropa bi mogla dobiti nove preklopne telefone kompanije Oppo

Vanja A

Signal upozorio korisnike

Vanja A

Ostavite komentar