"SAD su nezadovoljne" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“SAD su nezadovoljne”

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, rekao je da su SAD nezadovoljne tekućim odugovlačenjem.

On je dodao da mu je drago što vlasti u Srbiji uviđaju značaj rešavanja tog problema i činjenicu da odugovlačenje samo šteti ljudima u regionu.

“Podržavamo napore (posrednika EU) Miroslava Lajčaka i radujemo se planiranom pokretanju dijaloga u narednim nedeljama”, rekao je ambasador SAD za današnje izdanje lista Kurir.

Upitan da li ima izgleda da u posetu Srbiji dođu predsednik SAD Džo Bajden, potpredsednica Kamala Haris ili državni sekretar Entoni Blinken, Godfri kaže da te posete već kasne, ali da će se boriti da do njih dođe.

“SAD priznaju važnost uloge koju Srbija igra u Evropi i posvećeni smo unapređenju našeg partnerstva i doprinosu jačanju slobodn, ujedinjene i bezbedne Evrope”, rekao je Godfri.

Godfri je napomenuo i da Srbija svojom borbom protiv koronavirusa služi za primer ne samo Zapadnom Balkanu već i svetu, kao i da ima samo reči hvale i divljenja za način na koji se bori.

On je rekao i da je sada na građanima da se vakcinišu kako bi se što pre zaustavio virus i vratili u normalu.

“Veoma sam ponosan što se preko 80 procenata zaposlenih u mojoj ambasadi vakcinisalo zahvaljujući Vladi Srbije, a i zato što nam je Vašington poslao dovoljno vakcina da ih mogu primiti i svi ostali i Amerikanci i Srbi”, rekao je Godfri.

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar