SAD poručio Albancima: Morate to da uradite! - BIGportal.ba
Region Vijesti

SAD poručio Albancima: Morate to da uradite!

SAD podržavaju punu primenu Briselskog sporazuma, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština, odgovorili su iz američke ambasade u Beogradu na pitanje kakav je “stav SAD oko obaveze Prištine da formira ZSO, s obzirom da se danas navršava 3.000 dana od potpisivanja Briselskog sporazuma”.

U Briselu će se sutra sastati delegacije Beograda i Prištine, a direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je najavio da će “delegacija Beograda sutra, pre svega, pokrenuti pitanje formiranja ZSO, ali će insistirati i na drugim važnim pitanjima koje Priština mora da reši – pitanje energetike, slobode kretanja i pitanje nestalih, koje nije samo tehničko, već civilizacijsko pitanje”.

Podsećanja radi, nedavno je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer rekao “da je sporazum o Zajednici srpskih opština obaveza koju su prištinske “institucije” preuzele i moraju da ga primene”.

  • (Tzv.) Kosovo mora da pronađe mehanizam za sprovođenje sporazuma i formiranje Zajednice srpskih opština, poštujući svoj ustav – naveo je tada Palmer.

(Novosti)

Danas objavljeno

Kovid propusnice = skok broja vakcinisanih

M.

“Zloupotreba i kršenje Ustava BiH” Dodik oštro o Komšićevom odlasku na sjednicu Generalne skupštine UN

M.

Počela sjednica Predstavničkog doma BiH bez predstavnika iz RS

M.

Ostavite komentar