"SAD će se razočarati" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“SAD će se razočarati”

Sestra Kim Džong-una poručila da se čini da način na koji Vašington tumači signale iz Pjongjanga, mogu Amerikancima donesu veliko razočaranje.

Kim Jo-džong, koja je i visoka zvaničnica vladajuće partije je time odgovorila američkom savetniku za nacionalnu bezbednost Džejku Salivenu, koji je u nedelju rekao da je nedavni govor Kim Džong-una u kome je on pozvao na pripreme za konfrontaciju, ali i na diplomatiju, sa SAD predstavlja “zanimljiv signal” iz Pjongjanga.

“Čini se da SAD možda tumače situaciju na način kako bi obezbedili opravdanje za sebe. Očekivanja, koje su izabrali da grade na pogrešnom putu, vode ih ka većem razočarenju”, rekla je ona u izjavi koju je prenela državna gencija KCNA,prenosi Rojters.

Izjava Kim Jo-džong dolazi u trenutku posete Seulu nedavno imenovanog američkog specijalnog predstavnika za Severnu Koreju, Sung Kima, koji treba danas da se sastane sa predsednikom Južne Koreje Mun Dže-inom i ministrom za ujedinjenje Li Dži-džongom, koji je zadužen za odnose sa severnim susedom zemlje.

U ponedeljak je Sung Kim rekao da je spreman da se sastane sa predstavnicima Severne Koreje bilo gde i bilo kada, bez uslovljavanja, kao i da se raduje pozitivnom odgovoru za koji veruje da će brzo uslediti.

Danas objavljeno

Uragan Jan sve jači dok se približava Kubi

Vanja A

Erdogan: Želimo da organizujemo susret Putina i Zelenskog

Vanja A

Orban: Ako nam EU uskrati sredstva, uzećemo ih od drugog izvora

Vanja A

Ostavite komentar