SAD bi mogle odobriti Huaweiju još 90 dana da kupuje od američkih izvora/dobavljača - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

SAD bi mogle odobriti Huaweiju još 90 dana da kupuje od američkih izvora/dobavljača

Očekuje se da bi Odjeljenje za trgovinu SAD moglo produžiti odlaganje zabrane koja je prije nekoliko mjeseci nametnuta kompaniji Huawei Technologies, a ova odluka će kineskoj kompaniji omogućiti da kupuje zalihe od američkih kompanija kako bi mogla da opslužuje postojeće kupce, ističu izvori upoznati sa situacijom.

Privremena opšta licenca biće produžena za kompaniju Huawei na dodatnih 90 dana“, prema navodima izvora.

Ovo produženje će obnoviti sporazum, koji traje još do 19. avgusta, čime će se nastaviti mogućnost da kineska kompanija održava postojeće telekomunikacione mreže i pruža softverska ažuriranja za Huawei telefone.

Situacija oko ove licence, koja je inače postala ključna stavka u pregovorima SAD sa Kinom oko trgovanja, i dalje ostaje aktuelna, a odluka o nastavku odlaganja zabrane za Huawei mogla bi se promeniti pre roka koji ističe u ponedeljak, navode izvori.

Očekuje se da će američki predsednik Donald Trump i kineski predsednik Xi Jinping razgovarati o Huaweiju tokom ovog vikenda.

Najvećem svetskom proizvođaču telekomunikacione opreme i dalje je zabranjeno da kupuje delove i komponente čije je poreklo iz Amerike, koji bi se mogli koristiti za proizvodnju novih proizvoda, bez dodatnih odobrenja za licence.

Vlada SAD je ranije ove godine kompaniju Huawei stavila na crnu listu, navodeći da je kineska kompanija uključena u aktivnosti suprotne nacionalnim bezbednosnim ili spoljnopolitičkim interesima Amerike.

Odeljenje za trgovinu SAD je kasno u petak odbilo da komentariše najnovije navode, ističući da će nove informacije biti dostupne u ponedeljak.

Danas objavljeno

Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja

Vanja A

Igra PUBG: New State stiže 11. novembra na iOS i Android

Vanja A

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Vanja A

Ostavite komentar