SAČEKUŠA U NOVOM SADU: Lazarević tvrdi da NIJE UBICA i da je u vrijeme likvidacije bio u Banjaluci - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

SAČEKUŠA U NOVOM SADU: Lazarević tvrdi da NIJE UBICA i da je u vrijeme likvidacije bio u Banjaluci

Crnogorac Željko Bulatović (55) ubijen je prije par dana u sačekuši ispred zgrade u Novom Sadu.

Srpski mediji već su objavili da se radi o likvidaciji iz osvete, jer je Željko otac Aleksandra Bulatovića (31) kojem se zajedno sa Sašom Vidovićem (35) sudi za ubistvo Miroslava Lazarevića 16. oktobra 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

Željko Bulatović je ubijen hicem iz pištolja, a svjedoci iz okolnih zgrada su čuli bar jedan pucanj i potom pokušaje repetiranja. Nastradali se doselio prije nekoliko mjeseci u zgradu pred kojom je upucan.

Ubistvo se desilo nekoliko sati nakon što je u Banjaluci u ponedjeljak završen pretres u ponovljenom suđenju Saši Vidoviću I sinu nastradalog Aleksandru Bulatoviću. Odbrane su dale završne riječi, a presuda je zakazana za petak.

Stjepan Braco Lazarević iz Istočnog Sarajeva, otac ubijenog Miroslava Lazarevića, za čiju likvidaciju se sudi Vidoviću i Bulatoviću, u izjavi za Avaz demantovao je navode srpskih medija te kazao da on nema nikakve veze s ubistvom u Novom Sadu, gdje je upucan Aleksandrov otac.

– U ponedjeljak sam sve vrijeme bio na suđenju u Banjaluci. Tu sam, ako treba, dajte poligrafe, nisam granicu prešao ima deset godina. Spreman sam gdje god ko hoće da odem, pa i u Srbiju, da dam izjavu, niti imam veze s tim, niti znam da mu je otac u Novom Sadu, niti me interesuje. Nisam ja taj ubica, nisam to bio ni u ratu. Spreman sam na saradnju ko god hoće, otići u SIPA ako treba – rekao je Stjepan Lazarević potvrdivši da ga nijedna policijska agencija još nije kontaktirala, ali je siguran da će ga pozvati.

Za ubistvo njegovog sina Vidović je ranije bio osuđen na 20 godina, a Bulatović na 19 godina robije. Vrhovni sud RS je tu presudu ukinuo i vratio predmet na ponovljeno suđenje.

Osuđivani automafijaš

Miroslav Lazarević (32), član osuđivane automafije iz Istočnog Sarajeva, ubijen je 16. oktobra 2016. godine u sačekuši. Zločin se dogodio oko dva sata poslije ponoći kada su izvršioci na Lazarevića otvorili vatru dok se automobilom “golf 7” vozio kroz Beogradsku ulicu. Usmrćen je hicima iz automatske puške pronađene u “BMW X5”, koji je zapaljen u Aleji lipa u Sarajevu. Čak 23 čahure pronađene su na mjestu ubistva Lazarevića.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar