Saab 900 sa petolitarskom V8 jedinicom - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Saab 900 sa petolitarskom V8 jedinicom

Izvanredni i ekstenzivno modifikovani Saab 900 model iz 1987. godine traga za novim vlasnikom koji će ga redovno izvoditi na trkačke staze.

Izvanredni i ekstenzivno modifikovani Saab 900 model iz 1987. godine traga za novim vlasnikom koji će ga redovno izvoditi na trkačke staze.

Saab 900 predstavlja jedno od savršenstava autoindustrije sam po sebi, ali je vlasnik ovog posebnog primerka želeo rasnog trkača na pravcu, dodajući njegovom petolitarskom V8 motoru superpunjenje i Edelbrock Performer usisnike vazduha.

Ova jedinica opremljena je MSD distributerom, Accel elektronskim paljenjem, modifikovanim aluminijumskim hladnjakom i petostepenom transmisijom koja svu snagu šalje na zadnje točkove. Predivni Saab takođe poseduje i usavršeno prednje vešanje, zadnji devetoinčni diferencijal i multi link zadnje vešanje radi efektivnog transfera snage na asfalt.

Eksterijer ovog Saab modela takođe je izmenjen i sada poseduje dvotonski kombinaciju u ljubičastoj i srebrnoj boji. Karoserija poseduje i unikatne Weld Racing točkove, Hella maglenke, usisnik vazduha na haubi i 5.0 oznake u Cobra stilu.

Modifikacije se nastavljaju u putničkoj kabini i uključuju brojne ljubičaste i žute segmente. U enterijeru moguće je videti dva trkačka sedišta, trkačke pojase, rol bar, tablu sa prekidačima i šalthebl podignut na gornji deo kontrolne table, koja je prebačena iz Foxbody Ford Mustang modela i poseduje digitalne instrument satove. Ostale ključne karakteristike uključuju električne podizače stakala, centralno zaključavanje, servo i tilt upravljačke kolumne, stereo sistem, radio i šiber.

eBay lista otrkiva još da je ovaj model vožen svega 8.606 kilometara od kada je opremljen novom V8 jedinicom, dok cena koju vlasnik traži za njega iznosi 25.995 dolara.

Izvor: Autoexclusive.rs / Carscoops.com

Danas objavljeno

Dacia ima tajno ružje protiv ogrebotina

Vanja A

Zenvo planira hibridni superautomobil

Zeljka

Najavljen električni hiperautomobil Elektron Truva

Zeljka

Ostavite komentar