27. Augusta 2022.

Sa trajekta u plamenu spašeno preko 80 putnika

Big Portal

Samo dva putnika vode se i dalje kao nestala, a vlasti proveravaju da li su njih dvojica nestali ili su spašeni, ali su odmah otišli kući, a da nisu prethodno nisu obavestili zvaničnike koji su vodili potragu tokom jučerašnjeg dana, saopštila je obalska straža.

Trajekt, koji je prevozio ukupno 87 putnika i članova posade, putovao je juče iz grada Kalapan u provinciji Orijental Mindoro, i bio je više od kilometar udaljen od luke Batangas, kada se na jednoj od paluba pojavio dim praćen plamenom, saopštio je jedan od spasenih putnika, navodi AP.

Manja udaljenost trajekta do luke omogućila je brzo spasavanje ugroženih putnika čak i tokom noći, pomoću plovila obalske straže i obližnjih brodova, motornih vozila i tegljača.

Jedan brod je pomogao obalskoj straži da ugasi požar, u kome je skoro u potpunosti uništen trajekt koji je takođe prevozio najmanje 16 automobila i kamiona, rekli su zvaničnici obalske straže.

Trajekt, koji je odvučen do sidrišta, može maksimalno da preveze oko 400 putnika, saopštila je obalska straža, dodajući da uzrok požara još nije poznat i da je istraga u toku, navodi AP.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare