Sa sinom proputovala pola svijeta noseći ga na leđima - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Sa sinom proputovala pola svijeta noseći ga na leđima

Australka Niki Antram već godinama putuje svetom sa sinom Džimijem. Niki (43) rodila je Džimija kad je imala 17 godina, a dosad su već obišli brojne delove Australije i bili su na Havajima i Baliju.

Džimi je rođen s telesnim i mentalnim invaliditetom. Oslepeo je kada je imao dva meseca i potrebna mu je svakodnevna pomoć. Kada je Niki rodila Džimija, obećala je sama sebi da će mu pružiti najlepši mogući život. Niki neretko nosi Džimija na leđima tokom putovanja, kako bi mu lakše omogućila brojne avanture.

Zna da će joj nošenje Džimija na leđima s vremenom postati sve teže. Imaju i invalidska kolica koja ponekad koriste, a Niki pomaže svom sinu i da sam napravi po koji korak:

“Kad planiram naše veliko putovanje, uvek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odeće, pa čak i jastučnica, posteljina itd. Sve unapred planiram i najavljujem naš dolazak gde god išli, od restorana, hotela do raznih avantura. Čak i ako znam da će sve biti u redu, volim da obavestim o nama kako bih bila sigurna da sve razumeju i da sve prođe u najboljem redu”, rekla je Niki.

Džimi je dosad jahao na konju, vozio se u saonicama, plivao s delfinima… Niki je rekla kako ne mogu ići na bilo kakav smeštaj zbog njegovog stanja.

“Izuzetak su bili Havaji gde su svi želeli da im se Džimi pridruži”, kaže.

Već je isplanirala da iduća njihova avantura bude po Kanadi, ali ih je pandemija u tome sprečila pa se nada da će to uskoro proći. Trenutno zbog kovid mera obilaze Australiju.

“Srećna sam jer Džimi ima slična interesovanja kao i ja. Oboje uživamo u prirodi, u vodi, u avanturama. Od Balija do Havaja bismo stajali napolju po celu noć, jer se i on voli zabavljati. Pronalazim načine kako da mu osiguram najbolji i najpustolovniji život. Većinu vremena najviše uživa u najjednostavnijim stvarima”, ispričala je.

“On je moja inspiracija. Uvek je srećan, nasmejan… Ponekad se pitam kako mogu biti tužna kad vidim njega tako nasmejanog iako nikad nije video boje, oblake, dugu… On ipak sedi i smeši se. Ne vidi me na konvencionalan način, ali sigurna sam da u mislima ima viziju o tome kako izgledam”, dodala je.

Danas objavljeno

Bio je u vezi sa najboljim frajerima, a tvrdi da nije gej

Vanja A

Venecija: Lako do nje, kako kroz nju

Vanja A

Odbjegli pas prekinuo utakmicu: Vlasnici ga prepoznali i vratili kući nakon sedmica traganja

Vanja A

Ostavite komentar