Sa ovom svetiljkom "VIDI SE NA KILOMETAR" nije samo fraza - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Sa ovom svetiljkom “VIDI SE NA KILOMETAR” nije samo fraza

Dobar izvor svetlosti je od velike pomoći po mraku, bez obzira da li se nalazite u divljini ili u vlastitom podrumu

1614857023_Acebeam.jpg
Acebeam – foto: “Acebeam”

Izbor svetiljki na tržištu je ogroman, ali postoje specifični modeli koji se izdvajaju po svojim karakteristikama. Jedan od njih je W10 kineskog proizvođača “Acebeam”. 

Okretanjem taktičke krune, od lapme postaje oružje za samoodbranu, foto: “Acebeam”

Ova kompaktna lampa duga 140 mm sa masom tek nešto većom od 120 grama nudi ekstremno veliki domet svetlosnog snopa. Prema specifikacijama proizvođača, model W10 ima efektivan domet od preko 1000 metara, što znači da na toj distanci može da osvetli površinu prečnika tridesetak metara, toliko da objekti na njoj budu prepoznatljivi golim okom!  

Za razliku od većine svetiljki na tržištu koje kao izvor svetlosti koriste LED diode, W10 angažuje laserski emiter koji pobuđuje fosfornu ploču i tako generiše čistu belu svetlost usmerenog snopa. Na taj način, svetlost od “samo” 250 lumena biva maksimalno iskorišćena. Ova lampa je već u upotrebi kod zatvorskih stražara u nekoliko država SAD jer je u stanju da privremeno zaslepi, ali ne oštećuje vid.  

Kineska svetiljka angažuje laserski emiter koji pobuđuje fosfornu ploču i tako generiše čistu belu svetlost, foto: “Acebeam”

Aluminijumsko kućište je jednostavnog dizajna sa tvrdo eloksiranim završnim slojem i radlovanjem radi čvršćeg hvata. Rub reflektora je ojačan čeličnom “taktičkom krunom”, koja može da se skine i preokrene, pretvarajući svetiljku u oružje za samoodbranu.  

U dodatnu opremu koja se isporučuje ova svetiljka ulaze dva filtera u crvenoj i zelenoj boji, rezervne zaptivke, kao i kabl za USB punjač, iako mogu da se koriste i dve baterije CR-123. Ipak, ove performanse znače i veću potrošnju pa na maksimalnoj snazi, baterija traje 1 sat, a sa punjivom baterijom dobijate autonomiju od 3,5 sata.  

Lampa sa dodatnom opremom, foto: “Acebeam”

Mnogi korisnici ističu mogućnost signalizacije na velikoj daljini kao osnovnu prednost ovog uređaja pa je omiljen među vlasnicima čamaca i malih brodića. Kućište je vodonepropusno do dubine od dva metra, ali ne može da se koristi kao ronilačko svetlo.  

Veoma kompaktne dimenzije, foto: “Acebeam” 

Prodaje se po ceni od 297 dolara, ali kopije sa nešto lošijim učinkom i većim dimenzijama mogu da se pronađu već za četrdesetak američkih dolara, tako da se može očekivati značajnije smanjenje cene originala

Danas objavljeno

Bizarni zahtjevi poznatih pjevača na turnejama: Mariah Carey tražila da joj društvo pravi 20 bijelih mačića

Vanja A

Jennifer Lopez u maksi suknji koja izgleda sjajno uz čizme, ali i uz ljetne sandale

Vanja A

Princ Harry želi s porodicom posjetiti kraljicu, ali se plaši: Prijeti tužbom ako mu se ne vrate stare privilegije

Vanja A

Ostavite komentar