Sa ovim receptom nema greške: Lovačke šnicle u bijelom vinu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Sa ovim receptom nema greške: Lovačke šnicle u bijelom vinu

Lovačke šnicle su kulinarski klasik, a njihova priprema nije neka nauka

Sastojci:

  • 400 do 500 g telećih, a može i junećih ili svinjskih šnicli (5 tanjih)
  • 1 kašičica sitne morske soli
  • 1 kašičica slatke ili dimljene začinske paprike
  • 4 kašičice mekog brašna
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 5 ravnih kašičica senfa
  • 3 čena belog luka
  • 600 ml vode (ili mesnog ili povrtnog bujona)
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašika svežeg peršunovog lista

Priprema:

  • Šnicle oprati, preseći opnu sa strane da se ne bi savile prilikom prženja, prosušiti, izlupati kuhinjskim čekićem, posoliti, pa uvaljati u mješavinu brašna i začinske paprike. Na vrućem ulju propržiti šnicle sa obe strane po koji munut, izvaditi ih, premazati senfom, posuti mlevenim biberom i ostaviti sa strane.
  • U istom tiganju propržiti sitno iseckan beli luk, pa čim zamiriše, uliti vodu ili bujon, vratiti šnicle, sniziti temperaturu, pa dinstati polupoklopljeno na tihoj vatri. Tokom kuvanja, tiganj nekoliko puta protresti. Posle oko sat vremena dinstanja, sipati belo vino i kuvati još 15 do 20 minuta, uz češće mešanje.
  • Kao prilog možete poslužiti kuvani krompir, pire ili dinstano mešano povrće.

Danas objavljeno

Žene koje dugo ostaju mlade imaju jednu zajedničku karakteristiku

Vanja A

Da li svakodnevno konzumirate ORAŠASTE PLODOVE?

Vanja A

Mongolski čaj se pravi se sa jednom namirnicom, a pomaže kod grlobolje i kašlja

Vanja A

Ostavite komentar