6. Septembra 2022.

Sa Gradom razgovaraju o zemljištu: UIO još traži rješenje za novu zgradu u Banjaluci

Big Portal

“Imali smo u opciji jednu zgradu koja je odgovarala našim potrebama ali je bila skupa, tako da nismo pronašli rješenje i oglas je poništen”, istakao je Kovačević.

On je dodao da je u budžetu UIO-a, za novu zgradu obezbjeđeno 39 miliona maraka, kao i da se traže druga rješenja.

“U kontaktu smo sa Gradskom upravom u Banjaluci, te pokušavamo pronaći zemljište u Gradu na kojem bi mogli sami izgraditi novu zgradu, a ne da je kupimo završenu”, zaključio je Kovačević.

Ništa od izmjena PDV-a u izbornoj godini
Do izmjena stope PDV ne bi trebalo doći u izbornoj godini, smatra Kovačević i naglašava da je s tim neozbiljno licitirati u izbornoj godini.

“Najbolja solucija je da sve ostane kao do sada, gdje imamo jednu nižu stopu koja je jedinstvena i iznosi 17 odsto”, objasnio je Kovačević.

Dodao je i da je ovaj model prihvaćen kao najbolji u državama Evrope. Takođe naglasio je i da nije urađena adekvatna analiza trenutnog stanja u BIH, koja bi eventualno prethodila izmjeni stopa PDV-a.

“Još uvijek se ne zna šta vi donijelo smanjenje PDV-a, ne može se garantirati da će ovim potezom biti smanjene i finalne cijene proizvoda na tržištu”, objasnio je on.

U tom slučaju bi i država i građani bili na gubitku, jer bi došlo do smanjenja državnih prihoda dok bi cijene ostale iste, smatra Kovačević.

“UIO samo provodi zakone, ona nije donosilac, u slučaju eventualne izmjene biće nam potreban period od šest mjeseci da promijenimo naš sistem”, zaključio je on.

Srđan Banović, BL portal

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare