12. Septembra 2021.

Sa Dodikom redovne konsultacije, Srbija i RS imaju najbolje odnose

Big Portal

Vučić je, na pitanje o čemu će razgovarati sa Dodikom, kazao da ima mnogo tema i da se radi o redovnim konsultacijama.

Na tom sastanku će se naći teme Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, pa do mnogih drugih tema.

“Obavestiću ga o mom razgovoru sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom. Želim od njega da čujem informaciju da su poslali sudiju Albanca, o čemu do sada nismo čuli. Ovi sastanci su uobičajena praksa jer Srbija i RS imaju najbolje odnose”, zaključio je on.

Đukanović želi Crnu Goru bez Srba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, reagujući na izjavu crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića da bi Srbija Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, da se iza te izjave krije Ðukanovićeva podsvijest, jer je on zapravo taj koji želi Crnu Goru bez Srba.

“Ja niti želim niti je moguće Kosovo bez Albanaca, niti Crna Gora bez onih koji se izjašnjavaju Crnogorci. To je nemoguće i nikada mi nije bio cilj”, kategorično je izjavio Vučić u Kraljevu, odgovarajući na pitanja novinara.

Kako kaže, iza te izjave leži podsvijest Mila Ðukanovićja, koji želi, i dodaje, uvijek je želio i sve što je radio, radio je da postoji Crna Gora bez Srba.

“Ja želim Crnu Goru u kojoj će da žive Crnogorci, Srbi, Albanci, Bošnjaci, i svi ostali, samo da svi imaju pravo da budu ono što jesu. Samo nemojte da se služite trikovima… On želi da stvaranjem Crnogorske pravoslavne crkve, pokaže da tamo nema SPC… Upravo ste autoprojekcijom pokazali da je to tako”, rekao je predsednik Srbije.

Podsjetio je da na KiM živi 93 odsto Albanaca, te ponovio da ne razume kako neko misli da on želi da na Kosmetu ne bude te nacije.

“Izmišljate, da biste sakrili prave namere prema Srbima u Crnoj Gori”, poručio je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare