"Sa budžetom košarkaškog kluba, RK Crvena zvezda bio bi šampion Evrope" - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

“Sa budžetom košarkaškog kluba, RK Crvena zvezda bio bi šampion Evrope”

Veselin Vujović u podkastu

Džaba Srbiji da spoji u jedno Červara, Onestu, Valera Riveru, da ne nabrajam još trenera, da dođu u Srbiju. Džaba im ako oni ne shvate šta treba da urade. Da se ne mešaju u posao čoveka, da ga puste da napravi plan program. Da veruju u to. Da ne vode kafansku politiku u rukometu, nego da se to odma oformi stručni Savez koji će davati svoje predloge“, rekao je Vujović u podkastu “Balkan handball“.

Vujović se na kratko osvrnuo na velesilu, Francuze i njihov sistem.

“Oni zaslužuju da budu doživotno svetski i olimpijski prvaci zbog načina na koji gledaju rukomet i kako je sve organizovano”, rekao je i dodao:

“A, mi ne možemo da napravimo trenažni centar, nego smo ga napravili u Mioniic gde nema hotela. Nema kompromisa kada je sport u pitanju, morate da zauzmete jedan pravac, strategiju i da stojite iza toga. Kod nas to nema teorije, prema tome neka nam je Bog u pomoći”.

Osvajač brojnih medalja sa Jugoslavijom u periodu od 1982. do 1996. kaže da bi rukometni klub sa budžetom košarkaškog bio šampion Evrope.

Ja sam navijač Zvezde i to baš. U jednom intervjuu sam rekao ‘dajte mi budžet koji ima košarkaški i biću prvak Evrope’. Bio sam napadnut kao da ja nešto napadam Zvezdu, da ih prozivam za budžet… Samo sam rekao da taj budžet za košarku nije dovoljan da budeš prvak Evrope, a kada bi rukometnom klubu dao 8,5 miliona mogli bi biti prvaci Evrope. To sam hteo da kažem. Siguran sam i mogu da potpišem da kada bi rukometaši Zvezde igrali utakmicu koja vodi na Fajnal-for Lige šampiona, da bi Arena bila puna. Mogu da potpišem ovog trenutka. Nama treba da se desi neko ko je iz rukometa, a i jak je finansijski. Nama se nažalost dešavaju ljudi koji se guraju, ulizuju da bi se održali na površini, a voda im je ‘dovde’. Takve treba potopiti, neka se udave i dovesti nekoga ko je dobar privatnik“, zaključio je Vujović.

Danas objavljeno

Navijači izazvali Đokovića, on ih pozdravio sa tri prsta

Zeljka

Zvezda završila dolazak Falka

Zeljka

“Valas je svaki dan provocirao Miličića, za njega je to bilo previše”

Zeljka

Ostavite komentar