"S porastom zaraženih pooštravamo mjere" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“S porastom zaraženih pooštravamo mjere”

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da će se s porastom broja obolelih i preminulih od Kovida-19 pooštravati epidemiološke mere.

Međutim,nastojaće se, kako kaže, da se izbegne zatvaranje i uvođenje restriktivnih mera poput onih koje su bile na snazi na proleće.

“Situacija je pod kontrolom. Utakmicu balansiranja između održavanja zdravlja i ekonomskih aktivnosti moraćemo da vodimo dok se ne dođe do vakcine. Do tog trenutka pooštravaćemo mere, ali i nastojati da izbegnemo zatvaranje i broj restriktivnih mera kakve smo imali na proleće”, rekao je Plenković.

Komentarišući uvođenje karantina u mnogim evropskim zemljama, uključujući u Nemačkoj, Plenković je istakao da je u Hrvatskoj, nakon pogoršane epidemiološke situacije, donet novi paket mera radi onemogućavanja širenja zaraze.

“Brojevi u mnogim državama Evropske unije su puno gori nego u Hrvatskoj”, rekao je Plenković novinarima posle zajedničke sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a, prenosi Hina.

On je pozvao građane, koji su pozitivni na koronavirus, da informišu službe o svojim kontaktima i omoguće njihovo praćenje.

“Ako su ljudi iskreni i navedu sve kontakte, taj posao je lakši”, naglasio je hrvatski premijer.

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar