S neba padaju mrtve ptice; "Ovako je počeo Černobilj" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

S neba padaju mrtve ptice; “Ovako je počeo Černobilj”

Na ruskim društvenim mrežama korisnicu su podelili snimke na kojima se vide na desetine mrtvih ptica kako padaju sa neba i leže na ulicama grada Balakova.

Kako piše Raša tudej, a prenosi Tanjug, u tom gradu nalazi se nuklearna centrala.

Prve slike ovog za sada neobjašnjenog fenomena pojavile su se na ruskoj društvenoj mreži V kontakte, na stranici “Tipično Balakovo”, posvećenoj gradu koji se nalazi oko 1.000 kilometara južno od Moskve i u čijoj blizini je velika nuklearna centrala.

U komentarima ispod slika meštani su naveli veliki broj teorija o tome šta je moglo da prouzrokuje masovnu smrt ptica.

Dok su neki ukazivali na prirodne fenomene, kao što su jaki vetrovi ili sudar dva jata, drugi su optuživali vatromete, zagađenje, pa čak i 5G mrežu, iako je u Rusiji još nema.

U komentaru koji je dobio najviše lajkova podseća se da hit TV serija HBO mreže “Černobilj”, čija je tema nuklearni incident iz osamdesetih godina, počinje tako što sve ptice – pomru.

Veterinarski odsek Saratova saopštio je da istražuje šta je uzrok ovog incidenta, dok se pojavljuju i teorije kako je možda u pitanju ptičji grip.

Neki korisnici društvenih mreža, međutim, ne veruju stručnjacima iz Saratova i pozivaju da u Balakovo dođu eksperti iz Moskve kako bi utvrdili o čemu se radi.

Danas objavljeno

Sarkozi negira krivicu

M.

U pucnjavi u Čikagu najmanje četvoro mrtvih

M.

Milanović: Bez Srbije i Hrvatske nema promjene Dejtonskog sporazuma

M.

Ostavite komentar