15. Marta 2019.

S čime Peugeot planira da “napadne” Ameriku?

Big Portal

Peugeot je kao cilj za povratak označio 2026. godinu što znači da će u međuvremenu fokus biti na istraživanju tržišta i želja kupaca što će uticati na gamu modela koja će da pređe Atlantik.

Međutim, već su se pojavili prvi detalji Peugeotovih planova za “napad” na Ameriku, a fokus je na vozilima kompaktne i srednje klase.

To znači da bi Peugeot u SAD prvo mogao da krene sa SUV modelima 3008 i 5008, te 508, odnosno narednom generacijom ovih automobila.

“Kada smo lansirali 3008, reakcija je bila, uključujući i Kaliforniju, vau, ovaj automobil je super”, kaže direktor Peugeota Žan-Filipe Imparato.

Prvi Peugeotov korak će pre svega biti upoznavanje sa željama lokalnih kupaca stoga će prvo pokrenuti kompanije za rentiranje i deljenje automobila.

Što se tiče zgradnje proizvodnog pogona, on se sigurno ne očekuje u narednoj deceniji, bar dok prodaja ne opravda tu investiciju.

“Neće biti ogromnih investicija i proizvodnje unapred i molenja bogu da uspe posao. Nećemo ići konvencionalnim modelom poslovanja. Imamo izuzetno kreativan i privlačan sistem distribucije automobila”, kaže Imparato.

Prvi reakcije američkih kupaca, na osnovu PSA, bili su pozitivni nakon što je test grupa cenila istoriju, dizajn i vozačko iskustvo kompanije.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare