29. Februara 2020.

Rutinska pobjeda Novaka za 79.titulu u karijeri!

Đoković je sjajnom igrom pre svega na svom servisu, ali i brejkovima u jako važnim momentima uspeo da odluči meč i da osvoji turnir u Dubaiju.

Meč je počeo pravom pravcatom ludnicom. Neverovatni poeni u prvom gemu obeležili su start ovog finala, kao i Cicipasova žalba na foto aparat postavljen u njegovoj blizini.

Novak je uspeo da osvoji prvi gem, ali je Cicipas odmah odgovorio, potom smo imali dva osvojena servis gema, da bismo u petom gledali veliku dramu u kojoj je Đoković morao da spasava brejk loptu. To je i učinio, pa je poveo sa 3:2.

To je bio prvi važni momenat prvog seta, a drugi je bio pri rezultatu 4:3 u korist Novaka Đokovića, kada je stigao do brejk lopte. Naterao je Cicipasa da izađe na mrežu i poslao fantastičnu bekhend dijagonalu za prvi brejk na meču.

Potom je uspešno odbranio servis i sa samo jednim izgubljenim poenom u gemu osvojio taj “nervozni” prvi set posle 39 minuta.

https://twitter.com/atptour/status/1233792792180199425

Drugi set je počeo gotovo identično kao prvi. Đoković i Cicipas su se čvrsto držali servisa, nisu dopuštali iznenađenje, a zabeležena su i dva gema osvojena bez izgubljenog poena.

Potom je Novak uspeo da Cicipasa učini nervoznim. On je pri 30:15 u korist srpskog tenisera napravio duplu servis grešku i “pogurao” Novaka Đokovića ka prvom brejku u drugom setu.

Cicipas je brzo stigao do odgovora, momentalno je vratio brejk i uneo još malo drame u ovaj susret. Ipak, posle nekoliko gemova gde nije bilo iznenađenja, Cicipasa je pritisak slomio i on je popustio.

Novak pravi novi brejk, a onda bez ikakvih problema na svom servisu osvaja turnir u Dubaiju. Ovo je Novakov treći osvojeni turnir u nizu ukoliko računamo i 2019. godinu.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare