Ruski ženski ragbi tim razbija sve predrasude - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ruski ženski ragbi tim razbija sve predrasude

Ragbi ne važi za ženski sport niti se dovodi u vezu sa Rusijom, ali članice ruskog ragbi tima rasteraće sve sumnje i predrasude koje postoje na Evropskom šampionatu 2019. godine koji se održava u Moskvi.

Za razliku od tradicionalnog ragbija sa dva tima od po 15 igrača koji se igra na travi, ragbi na pesku, izmišljen je u Italiji 1999. godine, kada je tamošnja reprezentacija treninge održavala na plaži, piše Raša tudej.

https://www.instagram.com/p/Bpb4APUhTWA/?utm_source=ig_web_copy_link

Iako je reč o novitetu na tlu Rusije, državno prvenstvo održava se 27. i 28. jula da bi muška i ženska reprezentacija mogla da učestvuje na predstojećem Evropskom prvenstvu u ragbiju na pesku.

https://www.instagram.com/p/BpOkDd1hazv/?utm_source=ig_web_copy_link

Ženski tim odmeriće snage sa ekipama iz Španije, Austrije i Hrvatske tokom kvalifikacionih mečeva danas. Nokaut faza zakazana je za sutra, a na teren će izaći i Belorusija, Gruzija i Letonija.

https://www.instagram.com/p/BbB0w9KH2dk/?utm_source=ig_web_copy_link

Dok se mnogi čude šta će žene u ragbiju, članice tima uz osmeh prelaze preko takvih komentara i tragaju za što boljim uslovima za treniranje – odgovarajuću plažu i sunčano vreme.

https://www.instagram.com/p/BpSQCzxhnto/?utm_source=ig_web_copy_link

Obožavaoci reprezentativke Rusije na društvenim mrežama obasipaju komentarima da su zgodne i lepe, ali ima i onih koji ističu da neko ko je sitne građe nije za ovaj sport.

Devojke odbacuju takve tvrdnje kao netačne i dodaju da je najvažniji timski duh i želja za igrom.

Danas objavljeno

Preminuo reper Kulio

Zeljka

Parče papira prodato na aukciji za više od 200.000 funti?!

Vanja A

Slavne dame koje nisu imale intimne odnose prije prve bračne noći, razlozi će vas sigurno iznenaditi

Vanja A

Ostavite komentar