Ruski vojnici preplavili Japansko more - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ruski vojnici preplavili Japansko more

Velike vojne vežbe Rusije u kojima je učestvuje 10.000 vojnika počele su u vodama Japanskog mora, na Sahalinu i Kurilskim ostrvima.

“Na ostrvima Sahalin, Iturup i Kunašir, kao i u akvatoriji Japanskog mora počela je bilateralna vežba sa formacijama i vojnim jedinicama korpusa Istočnog vojnog okruga, snagama Pacifičke flote. Vežba se održava pod ličnim rukovodstvom vršioca dužnosti komandanta Istočnog vojnog okruga, general-potpukovnika Sergeja Sevrjukova”, navodi se u saopštenju.

Prema podacima pres-službe, vežbe predstavljaju jednu od faza provere operativne i borbene pripreme vojske u letnjem periodu obuke. Tokom manevara, obučena vojska c´e uvežbavati kako da osigura vojnu bezbednost Rusije na istočnim granicama.

Polazna tačka vežbi na Dalekom istoku je osmišljena tako da u osnovi leži konfrontacija između dve koalicije zamišljenih država.

“Tokom realizacije praktičnih akcija predviđeno je izvođenje pomorskog i taktičkog desanta”, prenosi pres-služba.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su ratni brodovi Pacifičke flote Rusije, zajedno sa morskom avijacijom, prvi put u savremenoj istoriji izveli vežbe u centralnom delu Tihog okeana.

Istovremeno, portal “Drajv” je pisao da vojne vežbe ruske ratne mornarice „nedaleko od Havaja“ tokom koje je simulirano uništavanje protivničkih nosača aviona predstavljaju pretnju bez presedana za Sjedinjene Američke Države.

Danas objavljeno

Bajden dao “signal” Zelenskom: Vrijeme je za razgovor…

M.

Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo Bogdanovića

M.

Postoji mogućnost da i Srbi južno od Ibra napuste institucije

M.

Ostavite komentar