Ruski vođa u Turskoj: Putin otvara dionicu Turskog toka - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ruski vođa u Turskoj: Putin otvara dionicu Turskog toka

Ruski predsednik Vladimir Putin potvrdio je da će sutra u Turskoj prisustvovati ceremoniji puštanja u rad gasovoda Turski tok.

“Vladimir Putin će 8. januara boraviti u radnoj poseti Republici Turskoj, odnosno Istanbulu, kako bi prisustvovao ceremoniji puštanja u rad gasovoda Turski tok”, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu ruskog predsednika.

Dodaje se da će Putin tokom posete Turskoj razgovarati s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o pitanjima daljeg razvoja rusko-turske saradnje i hitnim međunarodnim pitanjima, uključujući situaciju u Siriji i Libiji.

U Turskoj će sutra svečano biti puštena u rad deonica gasovoda “Turski tok”, kojom će gas od ruske Anape do turskog mesta Kijikej ići cevima ispod Crnog mora.

Svečanom otvaranju će, prema ranijim najavama domaćina, turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, prisustvovati veliki broj zvaničnika, uključujući ruskog predsednika Vladimira Putina i bugarskog premijera Bojka Borisova.

Jedan krak gasovoda dopremaće gas u Tursku, a drugi preko Bugarske u Srbiju i Mađarsku.

B92

Danas objavljeno

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Lideri EU opet nesložni: Nema dogovora oko gasa

M.

Ostavite komentar