14. Marta 2022.

Ruski UAZ nepoželjan u SAD

Big Portal

Na zvaničnom sajtu ove kompanije navodi se da “iz razumljivih razloga, sve Bremach operacije su obustavljene, a kupcima koji su uplatili depozite za vozila biti vraćena sredstva”. To znači da će oni koji su naručili model Bremach 4×4 dobiti nazad svoj depozit od 100 dolara i obaveštenje da su njihove rezervacije otkazane do daljeg.

Očigledno, nakon sankcija SAD koje su izolovale rusku ekonomiju, više nije moguće uvoziti vozila ili delove iz te zemlje.

Kompanija Bremach postoji još od 50-ih godina 20. veka, razvijajući kamione za sve terene, šasije i pogonske agregate u Italiji, a američki ogranak je osnovan 2010. u Nevadi. Pre uvoza vozila UAZ, Bremach je radio na hibridnim, električnim pogonima i pogonima na vodonične gorivne ćelije.

Model Bremach 4×4 je praktično preimenovana verzija UAZ Patriota, homologovanog za američko tržište. Prodaja ovog modela najavljena je u decembru 2020, a zvanična prezentacija je održana u novembru 2021. na sajmu automobila u Los Anđelesu.

Opremljen je 2.7-litarskim četvorocilindarskim benzinskim motorom koji proizvodi 152 KS (112 kW) a koji je uparen sa šestostepenim automatskim menjačem i elektronskim 4×4 sistemom.

Foto: Bremach promo

Očekivalo se da će SUV ruskog porekla stići do dilera ove godine sa početnom cenom od 26.405 dolara, nakon čega bi usledila pikap varijanta koja je prolazila kroz završnu fazu homologacije.

Oba vozila bi se sklapala u objektima Bremach u južnoj Kaliforniji, nakon što bi stigla u delovima iz Rusije. Sada je, međutim, sudbina čitavog projekta neizvesna…

Foto: Bremach promo

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare