Ruski turista napravio listu atrakcija u Srbiji koje su ga ostavile bez daha: Ako ste dovoljno hrabri… - BIGportal.ba
Zanimljivo

Ruski turista napravio listu atrakcija u Srbiji koje su ga ostavile bez daha: Ako ste dovoljno hrabri…

Nekad su Rusi dolazili i samo kao turisti.

„Srbija nije jedna od onih turističkih zamki iz vodiča, ova zemlja je perspektivna turistička destinacija koja ima šta da ponudi… Ono što mi se najviše sviđa je to što bez obzira na vaše želje kao putnika, Srbija sve može da ih zadovolji“, naveo je jedan ruski turista, sumirajući svoje najjače utiske iz Srbije.

On je našu zemlju obišao pre nekoliko godina, kad su Rusi u Srbiji uglavnom dolazaili samo kao turisti, a i to ne baš često. Momak koji je ovom prilikom želeo da im da preporuku već na početku je konstatovao da mnogi o Srbiji znaju samo da je u pitanju „mlada država negde u srednjoj Evropi koja je bila deo Jugoslavije“, te da „zbog sukoba na Kosovu nije bila toliko popularna među putnicima“.

Zato je izabrao nekoliko atrakcija koje su ga „ostavile bez daha“.

Đavolja varoš Foto: Shutterstock

Kao prvu je izdvojio Đavolju varoš.

„Postoji stara legenda o nastanku ovih formacija po kojoj se svadba završila tako što je Đavo sam pretvorio svatove u kamenje. Ako ste od onih ljudi koje privlači mistično, ovo je mesto za vas. A ako ste dovoljno srećni da imate prijatelje koji dele vašu strast, sigurno ćete uživati u noćnim turama koje nude“, navodi autor teksta, a kaže i da „ako želite da zaprosite voljenu osobu u misterioznom i egzotičnom okruženju, ovo mesto je savršeno za vas“.

Međutim, za one kojima „ovo nije dovoljno mistično i ne zadovoljava njihov mračni turistički apetit“, u Srbiji je našao nešto još bolje. Pogađate – Ćele-kula u Nišu.

Foto:BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

„Mislim da ime govori sve. Ćele-kula na Čegru izgrađena je od lobanja srpskih pobunjenika i predstavlja zlokobni spomenik sukoba Srba i Turaka… Dakle, ako ste dovoljno hrabri, slobodno dođite i posetite stare duhove zarobljene u zidovima ove jezive relikvije“, poručuje, a onda se okreće onima koji bi ipak nešto vedrije za svoju Instagram fotkuPosebno je impresioniran Golubačkom tvrđavom na Dunavu.

„Ako ste zavisnik od Instagrama, ovo mesto je definitivno za vas. Zamak, voda i neverovatan pogled učiniće fotografiju savršenom. Još jedan veliki plus za ovu turističku atrakciju je njena lokacija. Dvorac je udaljen dva sata vožnje od Beograda, što ga čini savršenom destinacijom za jednodnevni izlet“, napominje, a u Nacionalnom parku Đerdap preporučuje za videti i Đerdapsku klisuru, Lepenski vir i Trajanov most.

Za gurmane predlaže legendarnu kafanu „?“ („Znak pitanja“) koja ima priču staru skoro 200 godina, a tu može da se proba sva tradicionalna srpska hrana.

Tu se završava njegova lista najboljih mesta u Srbiji, ali ističe da po Srbiji postoje i druga koja vredi obići – pominje ostatke antičkog grada Sirmijuma, meandre reke Uvac, Zapadnu kapiju Beograda, crkvu Ružica…

Nova.rs

Danas objavljeno

Kompanija za genetski inženjering pokušava da pticu dodo „vrati u život“

Vanja A

Mrmot Fil predviđa još šest nedelja zime

Vanja A

Umjesto lutke u izlogu, prolaznici su ugledali nju kako slika

Zeljka

Ostavite komentar