25. Decembra 2019.

Ruski senator otkriva zašto Stoltenberg želi susret s Putinom

Big Portal

“Stoltenberg je, suočen s Makronovom frondom (ustanak u Francuskoj koji je izbio 1648. godine), rekao da je spreman za sastanak s Putinom. Pitanje je – čemu taj sastanak: radi privida dijaloga koji maskira povećanu vojnu aktivnost NATO-a ili radi smanjenja tenzija. Čini mi se radi privida”, napisao je Puškov na svojoj stranici na Twitteru.

Po njegovom mišljenju, generalni sekretar NATO-a želi da iskoristi sastanak s ruskim liderom kao “taktički manevar”.

Kada Puškov govori o Makronovoj frondi, misli na izjavu predsjednika Francuske, koji je ranije, u intervjuu Ekonomistu, izjavio da je NATO doživio “moždanu smrt”. On je tada rekao da u organizaciji nema nikakve koordinacije u usvajanju strateških odluka i da SAD okreću leđa saveznicima, vodeći nezavisnu politiku u Siriji. Francuski predsjednik smatra da Evropa mora da se probudi i da počne da jača svoj odbrambeni potencijal, jer se nalazi na “ivici provalije”.

Podsetimo – generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je spreman za sastanak s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, na kojem bi razgovarali o poteškoćama u odnosima Alijanse i Moskve, izjavivši: “Ako bude odgovarajućih okvirnih uslova, sreo bih se sa predsjednikom Putinom”, naveo je Stoltenberg u intervjuu DPA, i dodao: “Rusija je naš najveći susjed, i to će i ostati”.

(Sputnik)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare