30. Decembra 2022.

“Ruski Rolls-Royce” stiže na puteve 2023. i koštaće preko 400.000 evra FOTO

Big Portal

Proizvođač ruskih automobila superluksuzne klase Aurus namerava da 2023. godine plasira na tržište 200 SUV vozila Komendant, a da u narednim godinama dodatno poveća proizvodnju, piše Russia Beyond (hr.rbth.com).

“Planiramo da tokom 2023. godine proizvedemo 200 automobila Aurus Komendant”, saopštila je informativna služba ove kompanije.

“Ovo je ukupan broj koji uključuje automobile proizvedene u fabrici Aurus u Republici Tatarstan, kao i u fabrici FGUP NAMI”.

Poređenja radi, informativna služba je kao primer navela statistiku prodaje stranih automobila u ovom segmentu tržišta. Bentley je, na primer, u Rusiji 2021. prodao 256 automobila, različitih modela.

Foto: Aurus promo

U 2023. Aurus planira da na tržište izbaci približan broj vozila, ali u pitanju je samo jedan model, a to je pomenuti Komendant.

U narednim godinama Aurus će povećati obim proizvodnju u skladu sa poslovnim planom svog projekta, dodaju iz kompanije.

Foto: Aurus promo

Aurus je ruski brend automobila visoke klase. Trenutno se proizvode dva modela – limuzina Senat i SUV Komendant.

Proizvodnja Komendanta pokrenuta je krajem novembra ove godine.

Foto: Aurus promo
Predstavljen prototip električne Lade

U kompaniji je precizirano da će početna cena automobila iznositi 33,7 miliona rubalja (oko 437.000 evra). Prodavaci vozila ovog brenda su krajem septembra počeli primati preliminarne narudžbine za Komendant.

Proizvodnja prvog modela, sedana Senat, počela je u maju 2021. godine (podaci o obimu proizvodnje i prodaje nisu objavljeni).

Foto: Aurus promo
Foto: Aurus promo
Foto: Aurus promo
Foto: Aurus promo
Foto: Aurus promo

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare