Ruski predstavnik u Savjetu bezbjednosti UN "Haške presude nisu fer, od početka jedna strana optužena za sve" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ruski predstavnik u Savjetu bezbjednosti UN “Haške presude nisu fer, od početka jedna strana optužena za sve”

Predstavnik Rusije na sjednici SB UN izjavio je večeras da Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu nije institucija pomirenja u raznolikoj zajednici, jer presude nisu bile fer i jer je jedna strana optužena za sve, a svi drugi zločini drugih strana su zataškani.

On je kazao da se to sada ponavlja i da se Mehanizam do sada ponašao kao oruđe osvete, a ne pravde.

– Da li je iko pozvan na odgovornost zbog masovnih bombardovanja civilnih meta, uključujući i grad Beograd i druge velike gradove, za ubistvo i ranjavanje hiljada civila, uključujući i novinare beogradske televizije i kineske ambasade – upitao je tokom svog obraćanja predstavnik Rusije u Savjetu bezbednosti.

Istovremeno, on je upitao i zbog čega je Međunarodni tribunal “ostao slijep i gluv za određene zločine” i “zašto je okrenuo glavu pred očiglednim zločinima kosovskih Albanaca i njihove slučajeve rješava specijalni sud na Kosovu”.

Kako je rekao, predsjednik suda Karmelo Ađijus je podržao prebacivanje Karadžića u Veliku Britaniju, iako je to urađeno uprkos protivljenju Karadžića i advokata, jer su tamo životi Srba ugroženi.

Danas objavljeno

Zatvor za nazivanje Republike Srpske genocidnom

M.

Velika Britanija: Najmanje zaraženih od 4. jula

M.

Sjeverna Makedonija: Četvorici nekadašnjih visokih funkcionera izrečeno 25 godina zatvora

M.

Ostavite komentar