Ruski hakeri napali stotine kompanija i organizacija, Microsoft tvrdi i otkriva koga su ciljali - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Ruski hakeri napali stotine kompanija i organizacija, Microsoft tvrdi i otkriva koga su ciljali

Ti su se napadi dogodili u sklopu šireg napada u toku leta, navodi Microsoft, dodajući da je obavestio 609 korisnika koji su napadnuti između 1. jula i 19. Oktobra.

Agencija sa sedištem u Rusiji, odgovorna za prošlogodišnji masovni sajber napad na tehnološku kompaniju SolarWinds, napala je još stotine kompanija i organizacija tokom poslednjeg talasa napada na računarske sisteme sa sedištem u SAD-u, objavio je Microsoft.

It gigant u svom tekstu objavljenom na blogu 24. oktobra navodi da je Nobelium u poslednjem talasu napada ciljao “prodavce i pružaoce” cloud usluga.

Ti su se napadi dogodili u sklopu šire kampanje ovoga leta, navodi Microsoft, dodajući da je obavestio 609 korisnika između 1. jula i 19. oktobra da su napadnuti. Samo je mali procenat napada bio uspešan, poručio je Microsoft za New York Times, koji je prvi pisao o napadima.

“Ova nedavna aktivnost je još jedan pokazatelj da Rusija pokušava da dobije dugoročan, sistemski pristup raznim točkićima u lancu nabavke tehnologije i uspostavi mehanizam za nadzor – sada ili u budućnosti – stvari važnih za rusku vladu”, napisao je Microsoft.

Danas objavljeno

Pojavile se slike Motorola Moto Edge X30 telefona, zvanični detalji o ekranu

Vanja A

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

Vanja A

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Vanja A

Ostavite komentar