Ruski bijatlonac poginuo, pojeli ga medvjedi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ruski bijatlonac poginuo, pojeli ga medvjedi

Užasna scena na Kamčatki, gde su tri osobe izgubile život u padu helikoptera kojim je upravljao sportista.

O velikoj tragediji koja se dogodila u Rusiji poslednjih nekoliko dana priča ceo svet, a sada su poznati i detalji velike nesreće. Helikopter u vlasništvu ruske kompanije Vzlyot srušio se na Kamčatki 16. jula, a zatim su tela troje poginulih pojeli medvedi!

Među poginulima u ovoj nesreći bio je i Igor Malinovski (25), ruski biatlonac i nekadašnji petostruki juniorski prvak sveta u tom sportu. Talentovani sportista je upravljao letelicom koja je pripadala kompaniji njegovog oca.

Igor je bio veliki zaljebljenik u letelice i zbog pilotske dozvole je ozbiljno razmišljao da prekine sportsku karijeru. Poslednjih godina sve manje vremena posvećivao je sportu koji ga je proslavio, a sve više letenju koje mu je bilo omiljeni hobi. Pre nekoliko meseci je dobio dozvolu za upravljanje baš ovakvim helikopterom, ali se jedan od njegovih letova završio tragično.

Ovo je Igor, bivši svetski šampion u biatlonu za juniore:

Tugu zbog ove tragedije iskazale su i njegove kolege, kao i selektor reprezentacije u kojoj se poslednjih nekoliko godina takmičio.

“Svima nam je jako žao. Dugo je bio deo naše ekipe i puno je obećavao. Bio je divan čovek i veliki sportista. Koliko znam, dvoumio se da li da ostavi biatlon ili ne. Želeo je da se koncentriše samo na letenje ili ne. Bio je tako mlad”, izjavio je prvi trener ruske reprezentacije Jurij Kaminski i na taj način se oprostio od Igora.

Pored Malinovskog, u ovoj tragediji poginuli su Zoja Kajgorodova i Sergej Kolesnjak. Helikopter je zbog lošeg vremena izgubio komunikaciju, a pretpostavlja se da je to glavni uzrok pada letelice. Dan kasnije su olupinu pronašli spasioci, ali pored letelice nije bilo tela žrtava.

Ona su nađena nešto kasnije, a veruje se da su ih mrki medvedi koji u velikom broju naseljavaju Kamčatku odvukli, rasparčali i pojeli. Iako medvedi uglavnom ne love ljude da bi ih pojeli, u ovoj situaciji hrana im je bila lako dostupna, a oni važe za oportunističke lovce.

Ruski bijatlonac poginuo, pojeli ga medvjedi

(Mondo.rs Foto: INSTAGRAM/SCREENSHOT/MALINOVSKII__IGOR)

BN.

Danas objavljeno

Putin dodijelio Snoudenu rusko državljanstvo

Vanja A

Tužiteljka Diana Kajmaković završila na američkoj crnoj listi

Vanja A

EU će odložiti odluku o ograničenju cijena ruske nafte

Vanja A

Ostavite komentar