15. Augusta 2021.

Ruski arhitekt predstavio inovativni dizajn kuće u obliku cijevi koja “visi u vazduhu”

Big Portal

Projekt Sergeja Kuznetsova nosi naziv “Russian Quintessential” i direktno je povezan s njegovim profesionalnim aktivnostima i spada u domen inovacija u arhitekturi.

Kuća je napravljena u obliku “cijevi” prečnika 3,5 metara i dužine 12 metara. Postavljena je na reljef s razlikom u visini, zbog čega konstrukcija doslovno “visi” u vazduhu.

Za njenu izradu korištene su složene inžinjerske tehnike koje se obično koriste u brodogradnji. Na primjer, okvir zgrade formiran je od potpornih rebara poput tijela broda, a impresivna težina od oko 12 tona održava se u ravnoteži sa samo šest šarafa.

Jedna od glavnih karakteristika projekta je obloga od nehrđajućeg čelika debljine 4 mm, a ispod se nalazi sistem za preusmjeravanje zvuka udaranja kiše.

Uopšteno, ovo je punopravna stambena “zgrada” sa svim modernim pogodnostima. Možete živjeti unutra – prenoćiti, skuhati večeru i istuširati se. Unutrašnjost je završena u modernom stilu koristeći drvo i metal, a soba je opremljena svime potrebnim za ugodan boravak.

Izvor: Klix

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare