Ruski ambasador u Srbiji "udario" na američkog: To su izmišljotine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ruski ambasador u Srbiji “udario” na američkog: To su izmišljotine

“Izjave ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija “o malignom uticaju Moskve u Evropi”, je izmišljotina Vašingtona u težnji za globalnom dominacijom. To je izjavio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko. Bocan-Harčenko je za “Večernje novosti” rekao da Vašington “ne štedi snage na nezgrapnu ideološku borbu i otvoreno propangadističko ponašanje, ne…

“Izjave ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija “o malignom uticaju Moskve u Evropi”, je izmišljotina Vašingtona u težnji za globalnom dominacijom.

To je izjavio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Bocan-Harčenko je za “Večernje novosti” rekao da Vašington “ne štedi snage na nezgrapnu ideološku borbu i otvoreno propangadističko ponašanje, ne brinući se više o bilo kojim argumentima u prilog svojim izmišljotinama”.

Ruski ambasador je istakao da Moskva principijelno ne prihvata logiku “suprotstavljanja” i “takmičenja” koju takvim komentarima nameće američka strana.

Bocan-Harčenko napominje i da začuđuje to da su među glavnim zadacima SAD u Srbiji navedeni i oni koji se tiču isključivo unutrašnjih poslova Srbije.

“To predstavlja direktno mešanje u te stvari. Međutim takav prioritetan zadatak kao što je aktivizacija rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK uopšte se ne pominje”, dodaje ambasador Rusije.

Danas objavljeno

Potres kod Siska magnitude 3,5

V.R.

Francuska: Moguće uvođenje i trećeg lokdauna

V.R.

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata odobrila otvaranje ambasade u Tel Avivu

V.R.

Ostavite komentar