4. Novembra 2022.

Ruska vojska u ofanzivi: Uništeni tenkovi, borbena vozila, likvidirani vojnici

Big Portal

Svi napadi protivnika su odbijeni, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, usled aktivnih dejstava ruske vojske u pravcu Kupjanska osujećen je pokušaj protivnika da izvede napad u pravcu mesta Berestovo u Harkovskoj oblasti i Kuzemovka u LNR.

“Ruska artiljerija i avijacija su nanele poraz protivniku. Jedinice Oružanih snaga Ukrajine su vraćene na početne položaje. Likvidirano je preko 110 ukrajinskih vojnika, tri tenka, dva oklopna vozila, pet kamiona, 14 oklopnih vozila ‘Hamvi’ i ‘Kozak'”, navodi se u saopštenju ruske vojske.

I u pravcu Krasnog Limana odbijen je pokušaj napada ukrajinske vojske. Likvidirano je preko 90 ukrajinskih vojnika, oko 60 je ranjeno. Uništena su i četiri tenka i šest oklopnih vozila.

Ruska avijacija je visoko preciznim oružjem uništila pogone ukrajinske fabrike za proizvodnju raketnih motora u Pavlogradu u Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i tri pogona fabrike “Komunar” u Harkovu u kojoj su se proizvodile rakete za višecevne raketne bacače.

Takođe se navodi da je ruska vojska nanela poraz protivniku u području fronta od Nikolajeva do Krivog Roga. Tom prilikom je likvidirano preko 95 ukrajinskih vojnika, deset oklopnih vozila i 10 vozila različite namene.

Pored toga, ruska vojska je uništila četiri ukrajinska skladišta municije u DNR i Hersonskoj oblasti. Likvidirano je i pet komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine u DNR i Nikolajevskoj oblasti, kao i 87 artiljerijskih jedinica na položajima, ljudstvo i vojna tehnika u 179 rejona.

Ruska PVO je u toku proteklog dana oborila četiri ukrajinske bespilotne letelice u području mesta Aleksandrovka u Hersonskoj oblasti i Dokučajevska u DNR. Takođe je presretnuto devet projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača “Himars” i tri iz sistema “Uragan” u Hersonskoj oblasti.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare