12. Augusta 2022.

Ruska vojska: U napadu na nuklearku u Zaporožju oštećen sistem za hlađenje reaktora

Big Portal
  • Samo zahvaljujući vještom, kompetentnom i efikasnom djelovanju jedinica Oružanih snaga Rusije koje su angažovane na obezbjeđenju nuklearnog objekta, kritična infrastruktura nuklearke nije oštećena i reaktori rade nesmetano – istakao je on.

Granatiranje pivare – hemijski terorizam

On je podsjetio i da su juče ukrajinske snage granatirale teritoriju pivare u Avdejevki u Donjecku, gdje su se nalazile opasne hemijske materije koje se koriste u proizvodnom procesu.

Prema njegovim riječima, granatiranje koje je izazvalo curenje nekoliko tona amonijaka je još jedan akt hemijskog terorizma, koji je počinio kijevski režim.

Mizincev je naveo da je u napadu poginuo jedan zaposleni u pivari, dok je dvoje zadobilo teška oštećenja disajnih puteva.

Naglasio je da su zahvaljujući operativnim akcijama jedinica Ministarstva za vanredne situacije DNR sanirane posljedice artiljerijskog napada i izbjegnute su žrtve među lokalnim stanovništvom.

  • Ovo je još jedan dokaz genocida od strane zločinačkog kijevskog režima nad stanovništvom Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje se bori za svoju nezavinost od ukrajinskog nacizma – istakao je on.

Ukrajinske snage miniraju mostove, raspoređuju se u vrtićima

U saopštenju se, takođe, navodi da su ukrajinski neonacisti minirali mostove u Dnjepropetrovskoj oblasti kako bi se Rusija optužila za navodne neselektivne napade.

On je naveo i da se ukrajinske snage i nacionalističke formacije raspoređuju u preškolskim ustanovama u DNR, Nikolajevu i Zaporožju, a stanovnici okolnih domova se ne evakuišu.

Mizincev je još naglasio da su ruski demineri onesposobili preko 480.000 eksplozivnih predmeta i da je ukupno provjereno 16.271,89 hektara teritorije, 718 zgrada ( od čega 13 objekata od javnog značaja), četiri mosta i 135,01 kilometar puteva.

Istakao je da je Rusija dopremila u DNR i LNR i u Ukrajinu skoro 54.000 tona humanitarne pomoći.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare