26. Oktobra 2019.

Ruska vojska: Amerika krijumčari sirijsku naftu u druge zemlje

Big Portal

Konašenkov je istakao da prihodi od prokrijumčarene sirijske nafte dolaze na bankovne račune privatnih vojnih kompanija i obavještajnih službi iz SAD preko posredničkih firmi.

“Cisterne štite američki vojnici i privatne vojne kompanije. Nafta se krijumčari sa naftnih polja na istoku Sirije u druge zemlje. U slučaju napada na sličan konvoj, pripadnici specijalnih snaga i borbena avijacija odmah reaguju”, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim riječima, nafta se izvlači opremom vodeće zapadne korporacije, koja je izbjegla sve američke sankcije, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Konašenkov je naveo da ugovor za prevoz nafte ima kompanija “Sakab” koju kontroliše SAD, a oformila je takozvana autonomna administracija na istoku Sirije.

Ministarstvo odbrane je napomenulo da, ukoliko se uračuna da je cijena barela prokrijumčarene nafte iz Sirije oko 38 dolara, mjesečni prihodi ovog “privatnog biznisa” prevazilaze 30 miliona dolara.

Konašenkov je dodao da su zvaničnici iz Pentagona i CIA, da bi se osigurao sličan finansijski protok koji se ne kontroliše, spremni da na neodređeno vrijeme čuvaju naftna polja od “izmišljenih skrivenih ćelija ‘Islamske države'”.

Ministar odbrane SAD Mark Esper rekao je juče da će američke snage pojačati svoje prisustvo u blizini naftnih polja u Siriji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare