30. Septembra 2019.

Ruska šarlota od jabuka: Kolač koji se topi u ustima!

Big Portal

SASTOJCI

  • 5-6 većih jabuka
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 125 g brašna
  • cimet
  • šećer u prahu

1. Zagrijte rernu na 170 stepeni, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom ili dobro podmažite hladnim puterom.

2. Jabuke oljuštite, očistite od sjemenki i isijecite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje, prečnika oko 22.5 cm.

3. Mikserom mutite jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta, a većina šećera se istopi. Dodajte vanilu i brašno, pa sve dobro izmiješajte. Smjesa će biti poprilično gusta. Dobijeno tijesto sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.

4. Kad je kolač gotov, ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu. Pospite šećerom u prahu i cimetom i uživajte!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare