SASTOJCI
- 5-6 većih jabuka
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 125 g brašna
- cimet
- šećer u prahu
1. Zagrijte rernu na 170 stepeni, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom ili dobro podmažite hladnim puterom.
2. Jabuke oljuštite, očistite od sjemenki i isijecite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje, prečnika oko 22.5 cm.
3. Mikserom mutite jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta, a većina šećera se istopi. Dodajte vanilu i brašno, pa sve dobro izmiješajte. Smjesa će biti poprilično gusta. Dobijeno tijesto sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.
4. Kad je kolač gotov, ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu. Pospite šećerom u prahu i cimetom i uživajte!