13. Januara 2021.

Ruska aplikacija hit u SAD: Za četiri dana, više od pola miliona novih korisnika

Big Portal

Telegram je tako postao druga najtraženija aplikacija u SAD, jer Amerikanci traže alternativu velikim korporativnim društvenim mrežama, piše portal pcnen.com.

Telegram, društvena mreža i servis za sigurnu razmenu poruka, koja je nastala u Rusiji, preuzeta je 545.000 puta u periodu između srede 6. januara i nedelje 9. januara, tri puta više nego u istom periodu prethodne sedmice, izvestila je američka TV stanica Foks Njuz.

Njujork tajms piše da je masovni egzodus Amerikanaca ka drugim društvenim mrežama usledio jer je njih teže kontrolisati nego tradicionalne, kao što su Facebook ili Twitter, ali i zbog politike kažnjavanja korisnika koju sprovode mejnstrim društvene mreže.

Telegram je u poslednjih 72 sata dobio 25 miliona novih korisnika, rekao je osnivač ove mreže Pavel Durov.

On je otkrio da je 38% novih korisnika došlo iz Azije, 27% iz Evrope, 21% iz Latinske Amerike, a 8% posto sa Bliskog Istoka i iz Severne Afrike.

Foks Njuz navodi da je ruski Telegram u velikoj meri profitirao jer korisnici masovno napuštaju američku aplikaciju za razmenu poruka WhatsApp, u vlasništvu kompanije Facebook, zbog izmene uslova korišćenja kojima je narušenja privatnost korisnika.

Podsetimo, veliki uticaj na migraciju korisnika ima i to što su mnoge društvene mreže ili suspendovale ili zabranile naloge Donalda Trampa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare