3. Marta 2021.

Ruska ambasada potvrdila da je Hrvatska zainteresovana za Sputnjik V

Big Portal

Ambasada navodi da su danas razgovarali telefonom ambasador Rusije u Hrvatskoj Andrej Nesterenko i hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš i da je u razgovoru potvrđeno da je hrvatska strana zainteresovana za kupovinu potrebne količine vakcine ‘Sputnjik V iz Rusije u skladu sa svim propisima EU, kao i odredbama zakona Hrvatske.

“Sagovornici su izrazili zajedničko mišljenje da se to pitanje mora hitno riješiti, s obzirom na činjenicu da se u Hrvatskoj i dalje održava određeni nivo slučajeva zaraze korona virusom, kao i da su otkriveni novi sojevi koje epidemiolozi još nisu proučili i koji mogu ozbiljno ugroziti zdravlje građana bilo koje zemlje, uključujući i Hrvatsku”, piše u objavi na Facebooku.

Ambasada polazi od pretpostavke da se u borbi protiv korona virusa moraju udružiti snage s hrvatskim partnerima radi zdravlja građana dvije zemlje.

Sredinom febraura Nesterenko je rekao agenciji RIA Novosti da je ambasada u kontaktu sa službenim Zagrebom po pitanju nabavke ruske vakcine.

Beroš je nakon njegove izjave rekao da se Hrvatska dogovorila s Rusijom o nabavci vakcine, ali da bi bilo optimalno da glavna regulatorna agencija EMA (Evropska agencija za lekove) odobri tu vakcinu, a što ruska strana očekuje u aprilu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare