Ruska Ambasada: Pojedini političari u BiH neosnovano napadaju Rusiju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ruska Ambasada: Pojedini političari u BiH neosnovano napadaju Rusiju

Isticanje stavova Rusije i razjašnjenje principa evropske bezbjednosti nije prijetnja, kako to izjavljuju pojedini političari u BiH, saopštila je Ambasada Ruske Federacije BiH.

Navode da se posljednjih godina NATO pretvorio u agresivnu organizaciju, čija je glavna meta Ruska Federacija.

  • Učlanjenje bilo koje zemlje u Alijansu podrazumijeva apsolutnu podršku vojnim i političkim ciljevima NATO-a, dakle antisruskim koracima, što znači da se djelovanje svake države članice u okviru Alijanse smatra usmjerenim protiv Rusije – navode iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Ističu da su zbog nacionalne bezbjednosti Rusije prinuđeni da preduzmu odbrambene mjere.

U saopštenju navode da svaka država ima suvereno pravo da opredjeljuje spoljno-političke prioritete, u skladu sa svojim nacionalnim pravnim postupkom.

  • Isticanje stavova Rusije i razjašnjenje principa evropske bezbjednosti nisu prijetnja, kako to ocjenjuju pojedini političari u BiH – navode iz Ambasade Ruske Federacije.

Podsjećamo, bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović juče je rako da postoje otvorene prijetnje ruske strane da će BiH iskusiti negativne posljedice ako nastavi NATO putem i da to radi ruski ambasador u Sarajevu.

Danas objavljeno

UŽAS U BANJALUCI Muškarac osumnjičen za silovanje i porodično nasilje

Vanja A

Putin: Rusija je spremna

M.

Džonson: Britanija šalje vojne stručnjake u BiH

M.

Ostavite komentar