"Rusiju je to baš briga"; apel Rusa: "Ne zaboravite Kosovo" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Rusiju je to baš briga”; apel Rusa: “Ne zaboravite Kosovo”

Rusiju je baš briga što G7 ne priznaju promene ukrajinskih granica, važna je volja ljudi koji tamo žive.

To je izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući zajedničku izjavu šefova diplomatija G7.

On je pozvao i da se ne zaboravi presedan Kosova. Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije se osvrnuo i na temu isporuke oružja Ukrajini.

“Kijev će dobijati oružje dok god mu je potrebno. Odnosno, G7 će nastaviti da vode tajni rat sa Rusijom umesto da se bavi problemima u snabdevanju gorivom i namirnicama za svoje nezadovoljne stanovnike”, napisao je Medvedev na Telegramu.

On je istakao da G7, smanjujući zavisnost od ruskih energenata, uključujući ugalj i naftu, nastavljaju da pljačkaju svoje stanovnike kako bi podržavali korumpirani režim u Ukrajini.

Medvedev je komentarisao i mešanje „Velike sedmorke“ u odnose Kine i Rusije.

“Zemlje G7 pozivaju Kinu da ne pomaže Rusiji u zaobilaženju sankcija, da ne opravdavaju njene akcije i da joj ne pružaju vojnu pomoć. To je nastavak direktnog mešanja u poslove Kine i nagoveštaj da mi i vas možemo da kaznimo”, napisao je on.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je ironično komentarisao izjavu šefova diplomatija G7 o nastavku sankcija protiv Rusije, našalivši se da je Moskva očekivala da će predložiti novčanu pomoć za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

Podsetimo, ministri spoljnih poslova grupe sedam najrazvijenijih država (G7) nikada neće priznati promene ukrajinskih granica i upozoravaju da rat izaziva globalnu prehrambenu i energetsku krizu, izjavila je danas nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.

“Nikada nećemo priznati promene granica koje Rusija želi da sprovede silom”, rekla je ona posle trodnevnog sastanka u opštini Vangels na severu Nemačke, prenosi TASS.

Danas objavljeno

U Banjaluci će biti otvorena ispostava ruske ambasade

M.

Si Đinping ispred UN: “Nema potrebe”

M.

Abazović ide u Ohrid na samit “Otvorenog Balkana”: “Odazvaću se na poziv Vučića”

M.

Ostavite komentar