20. Oktobra 2021.

Rusija zatvara radna mjesta, haos i u Rumuniji

Big Portal

Rusija je u sredu prijavila rekordnih 1028 smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom-19 u protekla 24 sata i 34.073 novozaraženih, zbog lega vlasti traže strožije epidemiološke mere i restrikcije.

Moskovski gradonačelnik objavio je u utorak da će stariji od 60 godina koji nisu vakcinisani morati da ostanu kod kuće četiri meseca, a ruska vlada je predložila da se na nedelju dana obustavi rad na radnim mestima kako bi se obuzdalo širenje zaraze za šta Kremlj krivi sporu kampanju vakcinacije.

Ruski predsednik Vladimir Putin odobrio je danas zatvaranje radnih mesta na nedelju dana, od 30. oktobra do 7. novembra, zbog rekordnog broja umrlih od korone u zemlji.

U Rumuniji, gde je vakcinisano svega 36 posto populacije, zbog skoka broja umrlih u koronavirusima, pogrebna preduzeća jedva uspevaju da podmire sve zahteve. Prema zvaničnim podacima, zahtevi za pogrebnim uslugama povećali su se za pedeset posto.

Češka je u sredu prijavila 3246 novozaraženih. To je prvi put od kraja aprila da ih je preko 3000 u jednom danu. Broj zaraženih više je nego dvostruko veći nego istoga dana prošle sedmice.

U Češkoj je u potpunosti vakcinisano 6,03 miliona ljudi od ukupno 10,7 miliona stanovnika. Velika većina zaraženih nisu vakcinisani, navodi Rojters.

Slovačka je juče registrovala 3480 novozaraženih, najviše od 9. marta, pokazuju podaci ministarstva zdravlja objavljeni danas.

Slovačka ima jednu od najnižih stopa vakcinisanih u EU. Potpuno je vakcinisano nešto više od polovine populacije od 5,5 miliona stanovnika. Broj pacijenata u bolnici prešao je 1000 prvi put od maja i iznosi 1040, uključujući 113 na intenzivnoj njezi.

U Poljskoj je registrovan oštar skok slučajeva kovida. Danas je, prvi put od maja, registrovano preko 500 novih slučajeva zaraze, a najviše – 1249 – u istočnoj provinciji Lubelskije, koja ima najnižu stopu vakcinisanih u zemlji.

U međuvremenu, u Izraelu je registrovan prvi slučaj AY.4.4 varijante delta soja koronavirusa koji je ranije registrovan u nekim evropskim zemljama. Rel je o 11-godišnjem dečaku koji je pokušao da uđe u zemlju preko Ben Gurion aerodroma u Tel Avivu.

(Kurir)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare