Rusija za dalji rad sa SAD o garancijama - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija za dalji rad sa SAD o garancijama

Rusija je pokazala radni duh tokom razgovara sa SAD o bezbjednosnim garancijama i spremna je za nastavak konstruktivnog dijaloga, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Polazimo od premise – i, mislim, ovo je očigledno – od toga da složena pitanja (bezbjednosnih garancija), a to su veoma složena pitanja koja uzrokuju, blago rečeno, razlike mišljenja, još uvijek imaju šansu i da treba da imaju šansu za profesionalan, konstruktivan i poslovan razgovor. Mi, sa naše strane, demonstriramo i pokazujemo ovaj duh i spremni smo za nastavak rada”, poručila je Zaharova, komentarišući rezultate rusko-američkih konsultacija o bezbjednosnim garancijama u Ženevi, prenosi TAS S.

Prema riječima portparolke, “nema drame” duž odgovarajućeg radnog kolosijeka, a sada predstoje razgovori o pitanjima bezbjednosnih garancija na sjednici Savjeta NATO-Rusija u Briselu i na sastanku Stalnog savjeta OEBS-a u Beču.

“Na osnovu ukupno obavljenih razgovora, donosiće se analitički zaključci”, zaključila je Zaharova.

Rusko-američke konsultacije posvećene pitanjima bezbjednosnih garancija završene su 10. januara u Ženevi.

Rusija će sutra razgovarati o svojim zabrinutostima u sferi bezbjednosti u Evropi, kao i o bezbjednosnim garancijama na briselskom sastanku Savjeta NATO-Rusija, a prekosutra na bečkom zasijedanju Stalnog savjeta OEBS-a.

Danas objavljeno

Srbija: Nastavak akcije “Gnev” – uhapšeno sedam osoba zbog zelenašenja i pranja novca

M.

Tinejdžer priznao pokušaj ubistva: Druga udario kamenom, pa ga izbo

M.

Bez žrtava i povrijeđenih u požaru u fabrici u Bijeljini

M.

Ostavite komentar