Rusija: "Vašington nema pravo" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija: “Vašington nema pravo”

O “invaziji” na Ukrajinu nema govora, a Amerika nema ni moralno ni političko pravo da postavlja pitanje šta Rusija radi na svojoj teritoriji.

To je danas rekao zamenik ruskog ministra odbrane Sergej Rjabkov.

“Amerikanci su se na neobjašnjiv način fokusirali na ideju o tome da postoji opasnost od ‘ruske invazije’ na Ukrajinu. Toga nema, niti može biti. A to šta mi radimo na svojoj teritoriji njih se ne tiče, nemaju ni moralno ni političko pravo da postavljaju takva pitanja”, rekao je Rjabkov.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je tokom razgovora sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom jasno rekao da se ruske snage premeštaju na ruskoj teritoriji i da nikome ne predstavljaju pretnju.

Podsetimo, zapadne zemlje i Kijev u poslednje vreme optužuju Rusiju da priprema navodnu invaziju na Ukrajinu zbog čega sve češc´e govore o spremnosti da Moskvi u tom slučaju uvedu do sada neviđene sankcije.

Rusija je u više navrata opovrgla da planira tako nešto, ističuc´i da je pomeranje vojnih snaga na njenoj teritoriji, koje izaziva uznemirenost Zapada a posebno susednih država, njeno suvereno i ustavno pravo.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar