Rusija uspješno testirala svoj internet - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Rusija uspješno testirala svoj internet

Rusija je završila seriju testova u okviru provjere da li internet usluga te zemlje može da funkcioniše ako se isključi sa svjetske mreže.

Testiranje je pokazalo da su državne agencije i operateri spremni da efikasno odgovore na prijetnje i obezbijede da internet i komunikacije efikasno funkcionišu, saopštio je zamjenik ministra komunikacija Aleksej Sokolov.

Provjera koja je trajala nekoliko dana na specijalno dizajniranim mrežama sprovedena je u skladu sa zakonom o “suverenom internetu” koji je usvojen u novembru, kao odgovor na ono što Rusija naziva “agresivnom prirodom” američke bezbjednosne strategije u domenu interneta, prenosi Rojters.

Prema tom zakonu, državne institucije i bezbjednosne službe, kao i svi operateri za komunikacije, poruke i elektronsku poštu, moraju da učestvuju u testiranju koje ne utiče na regularne korisnike interneta.

“Naš cilj je bio da obezbijedimo neprekidnu internet uslugu na ruskoj teritoriji pod bilo kojim okolnostima”, objasnio je Sokolov. Ministarstvo komunikacija uputiće predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu izvještaj o rezultatima testiranja.

Izvor: Bankar

Danas objavljeno

FCC sertifikat potvrđuje brzinu baterije i punjenja Samsung Galaxy A33 5G telefona

Vanja A

Novi pristupačni Radeon PRO grafički akceleratori su stigli

Vanja A

Cooler Master lansira HAF 500, MasterBox TD300 Mesh i MasterBox 500

Vanja A

Ostavite komentar