26. Februara 2022.

Rusija: Uskoro će Ukrajina biti demilitarizovana

Big Portal

„Mi ne vodimo rat protiv ukrajinskog naroda, vec´ izvodimo specijalnu vojnu operaciju protiv nacionalista i radi zaštite stanovnika Donbasa, denacifikacije i demilitarizacije. Taj zadatak c´e prilično brzo biti realizovan i ukrajinski narod c´e moc´i ponovo da rešava svoju sudbinu u miru, saradnji i dobrosusedstvu sa nama“, rekao je diplonata.

Kako je naveo Nebenzja, zapadne države su pretvorile Ukrajinu u piona u svojoj geopolitičkoj igri.
„Pretvorili ste Ukrajinu u piona u svojoj geopolitičkoj igri, ne brinuc´i se o interesima ukrajinskog naroda“, naglasio je ruski diplomata.

On je istakao da nacionalisti u Ukrajini koriste civile kao živi štiti, dok višecevne bacače raketa raspoređuju u stambene četvrti.
„Predsednik Putin i Ministarstvo odbrane Rusije jasno su saopštili da civilni ciljevi nec´e biti mete napada. Međutim, nacionalisti vec´ koriste civile kao živi štiti. Između ostalog, kategorički osuđujemo raspoređivanje u stambenim četvrtima artiljeriju i višecevne bacače raketa. To je direktno kršenje normi međunarodnog humanitarnog prava“, rekao je diplomata.

On je nazvao lažnom vešc´u informacije da je u Ukrajini bombardovan vrtic´.

„Ovde (na društvenim mrežama) ima svega – od fotografija sa parada, fotografija američkih aviona kako bombarduju Libiju i fotografija iz Sirije, čak i eksplozija u Bejrutu se izdaje kao događaj u Ukrajini“, prokomentarisao je Nebenzja ogromnu količinu lažnih vesti koje kruže društvenim mrežama poslednjih dana.

Sa druge strane, samo u petak četiri stanovnika Donjecke i Luganske narodne republike poginula su u napadu ukrajinske vojske.

Rusija je večeras stavila veto na rezoluciju SB UN o Ukrajini.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare