Rusija uputila poruku SAD-u: Naši odnosi se približavaju tački bez povratka, upozoreni ste - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija uputila poruku SAD-u: Naši odnosi se približavaju tački bez povratka, upozoreni ste

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije osvrnulo se na aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država te su upozorili Washington kako se približava prekidu diplomatskih odnosa s Moskvom.

Direktor Odjeljenja za Sjevernu Ameriku pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije Aleksandar Darčijev govorio je o tome da li je u budućnosti moguće pogoršanje odnosa Moskve i Washingtona te je poručio kako to zavisi prije svega od SAD-u.

“Ne bih da ulazim u hipotetičke rasprave o tome šta je moguće, a šta ne u trenutnoj turbulentnoj situaciji kada zapadnjaci, predvođeni SAD-om, gaze međunarodno pravo i sva pravila u diplomatskoj praksi”, rekao je Darčijev.

To se, prema njegovom mišljenju, prije svega odnosi na potencijalnu odluku o proglašenju Rusije državom koja sponzoriše terorizam.

“U ovom kontekstu, spomenut ću inicijativu o kojoj se sada raspravlja u Kongresu da se Rusija proglasi zemljom sponzorom terorizma. Ako se ona implementira, to će značiti da će Washington prijeći tačku bez povratka s najozbiljnijom kolateralnom štetom za bilateralne koja može dovesti i do potpunog prekida. Upozoreni su”, poručio je ruski zvaničnik.

Danas objavljeno

Cijela Kuba ostala bez struje nakon udara Ijana

M.

IAEA: Hitno osigurati bezbjednost nuklearke u Zaporožju

M.

NATO uputio direktnu prijetnju Rusiji: “Prenosimo jasnu poruku. Morate da znate, ako…”

M.

Ostavite komentar