Rusija upozorava: SAD uvlače svijet u trku u naoružanju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija upozorava: SAD uvlače svijet u trku u naoružanju

Prema rečima Dmitrija Peskova, Rusija je u stanju da bez ulaženja u trku u naoružanju održi nuklearni paritet i osigura sopstvenu bezbednost.

Prema rečima Dmitrija Peskova, Rusija je u stanju da bez ulaženja u trku u naoružanju održi nuklearni paritet i osigura sopstvenu bezbednost.

Istupanje SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa uvlači svet u trku u naoružanju u kojoj Rusija neće učestvovati, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, prenosi Sputnjik.

“Upravo nuklearni paritet predstavlja garanciju da do velikih ratova više ne dođe. Rusija je spremna da ga održi bez ulaženja u trku u naoružanju, kojom se umanjuju značajni resursi na razvoj ekonomije”, dodao je on u razgovoru sa studentima Više ekonomske škole u Moskvi.

Osvrnuo se i na odnose Rusije i Japana, rekavši da obe zemlje moraju aktivno da rade na zaključivanju mirovnog sporazuma, iako je to pitanje izuzetno komplikovano.

“Predsednik Vladimir Putin ima jasnu političku volju da to sprovede u delo. Rad na tom pitanju će biti nastavljen, jer je to u interesu nacije. Mi to želimo, premijer Japana Šinzo Abe takođe, kao i mnogi političari u Japanu. Međutim, to je zaista veoma komplikovano”, zaključio je Peskov.

Izvor: Sputnjik

Danas objavljeno

Za zloupotrebu položaja: Bivša ministarka osuđena na 2,5 godine zatvora

M.

Cijeli svijet zanima odgovor na to pitanje; ne i Bajdena

M.

Nisu odoljeli pritisku Amerike: Suspendovano

M.

Ostavite komentar