Rusija umorna od konfrontacije sa Zapadom - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija umorna od konfrontacije sa Zapadom

Rusija je umorna od konfrontacije sa Zapadom, a sastanak lidera Rusije i Amerike je prilika da se razgovara o najtežim temama, rekao je Dmitrij Medvedev.

“Nisu samo pojedini ljudi umorni od konfrontacije. Svi smo umorni od konfrontacije. Kome se to dopada? Nikome. Ni meni se to ne dopada. Siguran sam da se ne sviđa ni predsedniku, ni drugim mojim kolegama. Objektivno govoreći, nismo mi razvili tu spiralu konfrontacije”, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev.

Kako je naglasio, “odgovarajući na proceduru glasanja za vraćanje Krima u sastav Rusije Zapad je mogao postupiti mnogo pametnije, da ne uništi odnose”, i da istovremeno iznese neke svoje zabrinutosti.

“Ali oni su sve uništili, spalili do temelja. Ne želim da kažem da je uvek u svemu kriva jedna strana, da smo mi dobri, a da su oni uvek loši. Ali u ovoj situaciji mi sigurno nismo bili inicijatori takve konfrontacione spirale. Ali prema tome se treba odnositi bez fatalizma. Sve se može vratiti”, dodao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, partneri na Zapadu su “malo obezobrazili zbog svoje moći, posebno nakon raspada Varšavskog pakta”.

“Bez obzira na to, nikome nije padalo na um da prekine sve puteve komunikacije. A šta su učinili naši partneri, na primer, u EU ili u SAD? Počeli su da uvode individualne sankcije”, podsetio je Medvedev, rekavši da su odnosi Rusije i Zapada sada gori nego u periodu hladnog rata.

Međutim, kako je istakao, predstojeći sastanak lidera Rusije i SAD Vladimira Putina i Džoa Bajdena prilika je da se razgovara o najtežim i najkonfliktnijim temama.

(Sputnik)

Danas objavljeno

Pala odluka: Od februara obavezna vakcinacija

M.

Erdogan putuje u Ukrajinu: “Imam nadu”

M.

Putinu stigla nova prijetnja od Bajdena

M.

Ostavite komentar